När det kommer till läsning så finns det en hel del olika typer av kategorier. Olika personer gillar att läsa på olika typer av sätt. För som vi säkert alla minns så läste betydligt annorlunda när vi var små, än så som vi läser just nu.

Vissa väljer att kanske bara uteslutet läsa i sängen innan man ska sova, medan andra allra helst läser mitt på dagen i en skön fåtölj. Eller så kanske man bara läser när man är på resande fot, exempelvis på bussen eller på tunnelbanan. Hur man får ro till att läsa är alltså mycket individuellt och helt olika beroende på vilken typ av person man är. Medan en person kan få ro i princip var som helst, kan den andra bara läsa i lugn och ro hemma i soffan.

Vissa vill och med avnjuta en kopp kaffe eller te tillsamman med sin goda bok. Andra köper in fina cigarrer för att avnjuta mellan kapitlen, och vissa kan till och med slå på stort genom att blanda sig en härlig drink på eftermiddagen.

Hur man väljer att läsa sina böcker är alltså väldigt individuellt och olika från person till person. Det gäller alltså att hitta sitt eget sätt och vad man trivs allra bäst med.