Vi kan se filmer med levande döda och läsa böcker om varulvar som tar över städer, men vad kommer hända om forskningen kan bevisa att det finns mer än vad vi tror? Det är precis vad man försöker göra i ett nytt forskningsprojekt. 

3343098-red-candle-lightForskare vid Åbo Universitet har startat ett projekt där man vill öka den förståelse som finns kring övernaturliga företeelser i vårt samhälle. Detta dels för att det forskas otroligt lite kring detta ämne och dels för att möta människor och höra deras berättelser samt att se hur de bemöts i bland annat vården om de tar kontakt med exempelvis en läkare.

Stort forskningsprojekt

Samhället ska inte utesluta eller stämpla de här personerna som annorlunda. Många vågar inte dela med sig av sina erfarenheter med rädsla för att bli kallad knäpp. Det är dags att vi tar och ändrar på den inställningen

Ja, snart kanske samhället inte kommer se ut som det förut gjordes och en spådam hos Sierska.se kommer få ännu fler kunder som är avundsjuka på deras gåvor och vill veta mer om sin framtid. Vad man vill, och som citatet upplyser är att lyfta fram de människor som säger sig ha olika förmågor men som inte blir tagna på allvar. Man vill försöka visa att vi människor har en kapacitet i vår hjärna till att ta in mer information och att övernaturliga händelser uppstår i vanliga mentala aktiviteter. Så, vad man kanske bör göra är att passa på att njuta av tv-serien Supernatural innan det blir till verklighet.