I ett tidigare inlägg har vi lyft det åtråvärda i att krypa upp i fåtöljen med en bra bok och en god cigarr. Det kanske vi inte skulle ha gjort? Det finns nämligen en risk att man blir anmäld om man hyllar det fina med en cigarr. Nåväl. Kanske är det ofarligt för en mindre sida att nämna det, men för Steffo som är programledare för Nyhetsmorgon, var det ett stort misstag att puffa i direktsändning.

Så skriver i alla fall Aftonbladet, som i en artikel här rapporterar att Steffo Törnqvists har  blivit anmäld till granskningsnämnden. Anledningen? Hans kärlek till cigarren.

Anmälaren menar att det är farligt att röka och att man med rökning lättare går vidare till missbruk. Detta är någonting som Steffo inte alls tycker stämmer, dessutom vill han trycka på det faktum att det är en stor skillnad på att röka cigarr och röka cigaretter. Så här säger han till tidningen:

Hälsomässigt visar all statistik att de som njuter cigarr lever längre än icke-rökare, det har ingenting med den farliga cigarettrökningen att göra. Det är väl inte inkörsport till något annat än ett njutningsfullt liv man lever när man röker cigarr

Han menar alltså på att han ”njuter cigarr” snarare än röker, bara för att vara extra tydlig på att det hela inte har någonting med att röka cigaretter att göra. Nåväl, hur det blir med stämningen återstår att se. Det  vore väl märkligt om han blev dömd i och med att han faktiskt har en poäng. Men för den som inte är insatt i vad rökning av cigarr innebär och kopplar det till att röka cigaretter – kan en även förstå reaktionen, men hen borde kanske undersökt sin fakta innan anmälan gjordes.