Vi arbetar och går i skola nästan varenda dag, året om. Det finns mycket få tillfällen då man faktiskt är på allvar ledig och kan slappna av. För när man arbetar, då arbetar man mycket och man får också mycket gjort. Men med sunt förnuft i huvudet kan man nästan erkänna för sig själv hur mycket man egentligen anstränger sig för sin lön. Nu är det inget negativt att ta i på jobbet, men konsekvensen kan bli att man faktiskt kan bli utbränd. Men det finns lösningar på problemet, lösningar som kan hjälpa en på väg mot ett bättre liv.

Vardagen är tuff, inte minst med tanke på att man efter jobb eller skola ska ta sig hem och göra alla kvällsbestyr som matlagning, TV-tittning, eventuella kvällsjobb och sedan sovdags. Vardagen blir kanske inte alltid jobbig, men hela tiden ett stressverktyg. Har man barn ska de hämtas och lämnas på dagis/skola och bara en sådan sak kan göra att man får svårt att få tiden att gå ihop. Därför är det oerhört viktigt att man till och från stressar ned sig och slappnar av, vilket har sina stora fördelar i tider då man ”måste” stressa.

  • Man får en lugnare vardag, även om man har mycket att göra.
  • Man får mindre oro för småsaker.
  • Man blir mer planerad av sig.
  • Man prioriterar bättre.

 

Hjälp att sluta stressa

Det finns olika metoder för att sluta stressa på. En sådan kan vara att man bestämmer sig för att man under en timme sätter sig ned, helt ensam i ett tyst rum, och läser en bok. Genom att göra det stänger man ute allting annat som stör en mycket och man får helt fokus på bokens innehåll. Man kan också gå och träna ett tufft träningspass eller ett annat fokuseringspass för att bara lägga fokus på det. Men det sättet som skulle kunna hjälpa bäst är att lyssna på meditationer på skivor. Oavsett vad man än väljer att göra så är det bra med total avkoppling mitt i vardagen. Hittar man ingen tid i veckorna får man försöka ta helgen till det. Det kan kännas onödigt, men faktum är att om man slappnar av mer och inte stressar sönder sig kommer man må mycket bättre och få en skönare och mer bekväm vardag.