Många har målning och konstnärskap som hobby och tycker det är enormt roligt att måla tavlor. En del som har måleriet som hobby lyckas dock slå igenom och bli professionella konstnärer som tjänar bra pengar på sina målningar.

516685-painting-easter-egg

I Göteborgs-Posten kan man läsa om en 23-årig graffitikonstnär som nu visar upp en helt ny utställning på ett museum i Göteborg. För ett par år sedan målade han graffiti på gatorna och eftersom det är olagligt blev han gripen av polisen flera gånger. Nu har han dock kommit in i ”finrummet” och får massor av beställningar från både företag och privatpersoner. Han säger att det har gått rätt snabbt från att olagligt måla på gatorna till att hans tavlor hänger i vart och vartannat hem. Men han är oerhört glad för det eftersom han nu får måla på heltid och kan ha måleriet som jobb.

Hitta rätt verktyg

Alla som börjar måla i unga år kan förstås inte bli så framgångsrika som killen i artikeln men börjar man bara måla lite mer på allvar, blir möjligheten självklart större. För att få utlopp för sin kreativitet gäller det att ha bra utrustning som man kan använda sig av. Varje hobbykonstnär, och professionell konstnär för den delen, behöver tavlor av olika slag. Är man ute efter riktigt bra tavlor kan man köpa canvastavlor från Printasquare. Färg och penslar hittar man i de flesta hobbybutiker.

Femårig konstnär

En annan som börjat måla för att det varit roligt och lustfyllt, men som sedan lyckats sälja sina verk, är den femåriga autistiska flickan Iris. I Metro kan man läsa om att hon målar Monet-liknande tavlor och att de säljer för hundratusentals kronor. Sedan hon var tre år gammal har hon målat de fantastiska tavlorna som nu alltså är eftertraktade.